HTML

Súgólyuk

Színházi blog

Friss topikok

Linkblog

Címkék

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

2010.03.28. 14:01 Súgólyuk

HEGEDŰS A HÁZTETŐN A VÍGSZÍNHÁZBAN

 

"Hegedűs a háztetőn. Őrülten hangzik, ugye? Pedig Anatevkában, ebben a mi kis eldugott falunkban mindnyájan hegedűsök vagyunk a háztetőn. Kellemes, egyszerű dallamot akarunk kicsalni a húrokból, de úgy, hogy közben ne törjük ki a nyakunkat. Nem könnyű. Kérdezhetnék: miért nem állunk odébb, ha itt ilyen nyaktörő mutatvány az élet? Mert Anatevka a mi otthonunk is. És mi óv meg bennünket a zuhanástól? Egy szóval megmondhatom: a hagyomány."

A 2010-es évad utolsó premierjeként, a Hegedűs a háztetőn című klasszikus musical került bemutatásra március 12-én, és 13-án a Vígszínházban. A parádés szereposztásbanmegrendezett darab bátran megállja a hleyét az eddigi előadások sorában. Tevje a híres tejesember szerepét Szeged büszkesége Gregor József után, megosztva játsza Hegedűs D. Géza és Reviczky Gábor, míg feleségük, Golde szerepét Igó Éva és Halász Judit alakítja.

Eszenyi Enikő ismét- a tőle megszokott- érzékenységgel és pontossággal rendezett. Gondosan ügyelt arra, hogy a remekműveknek kijáró hűséggel kövesse a mondanivalót, semmi újítás, semmi "hókusz-pókusz".Beszéljen magáért a zene, a színészek átgondolt, pontosan megformált szerepformálása és éneke. A gyönyörű képek sorából is kiemelkedik a kocsmai mulatozás nagyszerű koreográfiája, valamint Fruma Sára álomjelenete. Bár az 1964-es bemutató óta ugyan eltelt 46 év, a darab aktialitása (sajnos) érvényesebb, mint valaha... legalábbis hazánkban biztosan!

Aki színvonalas szórakozásra vágyik, és képes kimozdulni a kereskedelmi televíziók világából, feltétlenül nézze meg a Vígszínház produkcióját!

Lili

Szólj hozzá!

Címkék: kritika


A bejegyzés trackback címe:

https://sugolyuk.blog.hu/api/trackback/id/tr951874808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása